Bakslag och nya insikter

Senaste tiden har det hänt en hel del på löpfronten, och som sagts många gånger förr så är det inte alltid en dans på rosor (Väldigt konstigt uttryck för övrigt, massa taggar på rosor så borde vara väldigt negativt att dansa på dem…)

Rehaben har flutit på ganska bra och då jag har tät kontakt med min sjukgymnast så har mycket diskussion förts om att komma igång att springa igen. I mitten av april så kände vi att det var dags att testa och det blev små korta turer på en helt platt vägsnutt för att allt skulle bli så snällt som möjligt för knät. 2 sådana pass hann det bli innan knät börja gnälla lite grann och jag blev orolig för att fortsätta och vi bestämde att ta ett uppehåll.

Under själva löppasset fanns inte smärtan där utan den komma smygande några dagar senare och nådde en ganska hög smärtnivå som högst. Att kunna dra slutsatser ifrån det hela tyckte jag var svårt, var det löpningen som var själva problemet eller var det i min övriga träning som jag gick på för hårt samtidigt? Tror inte att det finns några lätta svar att ge här.

Då knät opererades i januari så var det nu dags om man skulle följa den stipulerade planen för att börja löpa, men det blir ju ofta inte som man har tänkt sig. Under operationen så kunde läkaren se att några ledytor som hade nedsatt funktion, vilket innebär en större osäkerhet i utgången för en rehabilitering. Återträffen med läkaren skedde strax efter mina löppass och där budskapet var att knät kommer inte hålla för tung belastning samt att kuperad terräng skulle undvikas i så stor omfattning som möjligt.

Inte riktigt de orden jag ville höra, men då jag redan är inställd på att komma tillbaka och springa så tog jag detta med en stor nypa salt. Läkaren säger de här orden till alla sina patienter och då jag är villig att lägga ner en hel del tid för att komma tillbaka så faller jag inte riktigt in i den här mallen tänker jag. Självklart skall man vara försiktig och ha med detta i bakhuvudet, men världshistorien är full av personer som aldrig skulle kunna gå igen som kom tillbaka och sprang maraton.

Jag har då funderat en hel del senaste tiden omkring det som jag känner i knät och kan känna igen mig i att jag nu gått med knäproblem så länge att jag nu är ganska feg och känner efter väldigt mycket. Jag vill ju inte göra fel, men samtidigt så måste man nog acceptera att om man varit inne och grävt i knät så kan det inte kännas perfekt ifrån start och framförallt så ska det inte kännas som tidigare, operation har jag ju aldrig varit med om tidigare.

Man kan se den senaste månaden som något väldigt nedslående med ganska tråkiga besked som ramlade in och att det skulle kunna vara en bra punkt att känna att uppgiften är övermäktig och ge upp.

Men jag har inte kommit hit bara för att ge upp, jag har mycket kvar att ge i många år framöver! Att ta ett steg bakåt och se att vägen kan inte vara spikrak utan man måste också få ha tidpunkter då man känns uträknad och slagen är ibland viktigare än att vara disciplinerad och fortsätta enligt planen när det väl går bra. Det är när du testas som hårdast som din karaktär kommer fram.

13233398_10153840105964064_244799989_n
Lugnet-arenan under småtimmarna

Helgen som nu gick bjöd på en resa upp till Falun där 10mila skulle avgöras på Lugnet. Jag skulle inte ta någon sträcka i denna 10manna-stafett, utan skulle mest supporta var tanken men han med att ta mig ut på en träningskarta och gå innan för att få se vad som väntade klubbkamraterna. Knät kändes bra och terrängen var väldigt fin, avundsjuk på mina klubbkamrater som fick ta del av denna tävling!

Taggad efter att ha varit vaken hela natten och följt tävlingen så ser jag med positiva ögon framemot de kommande veckorna. Det kommer bli dags att börja springa igen då knät åter är positivt och med små steg framåt så ska det kunna bli grymt bra det här!

Annonser

2 reaktioner på ”Bakslag och nya insikter”

  1. Hej Chrima!

   Kul att du hittat hit! =)

   Jag har funderat lite på det, men då jag oftast inte finner lika mycket tid som en del andra bloggkollegor till att skriva så tycker jag att det skulle bli så tomma båda två. Nu kan man istället sortera mina inlägg på den kategorin som man är intresserad av (genom att klicka på den i menyn till höger) och således undvika något som man kanske inte vill läsa om =)

   Att jag skulle få min blogg att passa in i någon av kategorierna ”träningsblogg” eller ”utdelningsblogg” är inte mitt mål. Jag försöker att inte ge för mycket träningstips samtidigt som jag inte vill göra för djupa analyser då jag tycker det finns andra därute som gör det mycket bättre än jag.

   Det jag istället vill berätta om är hur jag tänker kring de utmaningar jag ställs inför samtidigt som jag vill ha uppföljningar då det kanske inspirerar någon. När man sedan står på toppen (om man nu når dit vill säga) så ska det finnas en tydlig stig som jag har vandrat för att nå dit.

   För att sammanfatta det hela, jag vill inte utbilda någon, jag vill berätta hur jag gör. =)

   Hoppas du hittar det du letar efter!

   //Dubbel Utdelning

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s