Strävan efter att bli bättre

Jag gillar att sätta upp mål, gärna extremt höga för då vet jag att jag kommer att ge det lilla extra som tar mig dit. Att ha mål är något som jag verkligen hoppas alla har, inte för att alla kommer lyckas nå dem, men att för man ska ha en riktning i vart man vill i livet. Jag har senaste tiden börjat skruva lite på mina mål som tidigare har varit inriktade på resultat och specifika tävlingar till att mer vara inriktade på hur jag ska vara som person när jag når resultaten istället. Det är något som jag känner att jag har saknat lite grann då man ofta tränar på hårt men kanske missar andra delar i livspusslet av hur det är att vara en elitidrottare.

Listan har börjat ta form och många punkter kommer det bli. Väl färdig så plockar jag ut delarna en och en och försöker att göra det till en rutin eller en del av vardagen så naturlig att jag snart glömt att jag ville förbättra den. Vissa punkter kommer vara löjligt enkla men att utveckla ett beteende och göra sakerna varje dag eller vecka har jag inte lyckats med hittills, så någon svårighet finns det tydligen.

Vad finns det då för punkter på listan? Jo man skulle kunna sammanfatta det som att om man har sitt viktigaste evenemang nästa dag, vad vill du inte ska ske just då? Tandvärk, reparation av badrum, deadlines från skola/jobb och slitningar i nära relationer kanske? Självklart kan man inte förutse och undvika alla men jobbar man varje dag för att undvika dem så kommer sannolikheten vara mycket mindre att de sker på fel dag.

Idag ser jag mig som en ”vanlig” människa som vid vissa tillfällen befinner mig på ”elitidrotts”-nivån. Tanken är att det skall vara ombytta roller så att jag ibland kan ta ett steg ner och bli en ”vanlig” människa, men allt som oftast vara en elitidrottare.

Om jag gör allt jag kan så tror jag att jag kommer undvika misstag, och det är misstagen som gör att man i längden inte når vinsten man vill. Lite den filosofin ville jag också ha på mitt investerande: ”Undvika misstag för att generera större vinster”.

Som slutkläm tänkte jag också berätta hur knäts utveckling går. Från operationen så har det mesta gått väldigt bra, mer motstånd i rehabövningarna och större rörelsefrihet i vardagen. Förre veckan så kom dock mer smärta smygande och jag tror att jag smugit in mer motstånd när jag cyklade än vad knät klarade av egentligen. Några lite lugnare dagar blev det och är nu tillbaka på banan igen. Ökat en del på rehabövningarna fortsatt så kommer vara försiktig med att öka på andra träningsredskap det närmaste. Vi rör oss i alla fall sakta men säkert framåt och uppåt, sjukt härligt!

ID-100261154
*Image courtesy of holohololand at FreeDigitalPhotos.net

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s