Lite gladare nyheter

Ja som alltid så kommer det ju alltid solsken efter regn, och det här inlägget blir lite blandat om det ena och det andra som passerar genom huvudet just nu.

Efter senaste inlägget om den tråkiga starten på året, så har en hel del tid lagts ner på att forska vidare på området, samtal till olika sjukhus och så vidare. Att vara ihärdig, ifrågasättande och rak på sak har gett resultat. Det krävdes visst en liten motgång för att jag skulle tända till. Nu är operation inbokad och även om det aldrig är bra att man går in och grejar i knät så är jag positiv. Det händer något, vi rör oss framåt!

Det har blivit skrivande om löpningen senaste och det har hänt en del så det är nog med all rätt. Samtidigt har ju börsen gått ner en hel del vilket har gett en del köplägen i bra svenska utdelningsbolag. Jag handlade lite mycket i november/december och har nu inte så mycket likvider kvar vilket har blivit en bra läxa direkt på det nya året. Det nämndes även i senaste numret av ”Börspodden” att: ”Always keep cash”, vilket blir något jag kommer att ta fasta på framöver.

Mina span nu är främst Apple och Assa Abloy, där ”Äpplet” kommit ner väldigt mycket sedan jag köpte på Black Friday. Vissa frågar sig hur det går för iPhone 6-försäljningen, men kassan är välfylld så jag tror inte att utdelningarna är i fara. Med lite nya rykten/nyheter så tror jag också att det är en spännande aktie att äga framöver, världens största företag med en gigantisk kassa tror jag kan leverera nåt nytt i teknikens värld de närmsta åren.

ID-10031155
*Image courtesy of ntwowe at FreeDigitalPhotos.net

Sist men inte minst så har ju årets utdelningar börjat rulla in, och jag är väldigt glad för att jag valt att fokusera på utdelningsinvestering. Det hela blir som en minijulafton flera gånger i månaden då det trillar in slantar som ska ut på nya projekt för att dra in mer slantar. Hade man fått alla utdelningar i en klumpsumma vid ett tillfälle varje år så vet jag inte hur sugen jag hade varit, men det blir riktigt kul som det är nu med både månads-, kvartals- och årsvisa utdelningar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s