Löpningens lärdomar

Jag har tidigare skrivit om att jag är en nybörjare på aktier och försöker lära mig mycket för att kunna skapa en så bra utdelning som möjligt. Min andra investering, löpningen har inte riktigt levererat under hösten vilket såklart är frustrerande och tråkigt.

Jag har börjat fundera om jag verkligen gör tillräckligt, detta är en av mina största drömmar så det rimliga vore att det fick komma först i prioriteringen. Jag har länge trott att jag gör det i alla fall, sjukgymnastens övningar är gjorda, vilat när knät varit trött, äter inte skräpmat alltför ofta och ger mig ofta den sömn jag tror jag behöver. Utvecklingen har däremot uteblivit och jag börjar fundera på om jag verkligen vet vad det innebär att vara elitidrottare?

Det kanske är så helt enkelt att jag inte vet vad det innebär att vara det, att jag har någon illusion om att bara knät är bra så kommer allt peka spikrakt uppåt. Det är egentligen en helt ny tanke för mig och såklart så känns det dåligt helt plötsligt se sig själv som novis. Det som kommer i kölvattnet av det är å andra sidan nyfikenheten av att kunna påverka mer i mitt idrottande. Jag måste kanske acceptera att jag inte kan någonting om att vara elitidrottare för att ge mig utrymme för att lära mig.

Det handlar ju om för mig att investera i två områden för att få utdelning på de båda, och troligen har jag tagit alldeles för lätt på idrottsutdelningen. För mig så är inte lyckan direkt kopplad till pengar och bra investeringar på börsen, utan jag får väldigt mycket av träningen som jag lägger ner och tävlandet sedan. Jag älskar att tävla, hatar att förlora (på allt, även sånt som jag inte kan), men bara att träna hårt är också något som jag tycker ger mig otroligt mycket tillbaka. Att jag då skulle lyckas bygga en utdelningsportfölj men inte komma tillbaka till idrotten skulle bli som ett litet misslyckande för mig. Självklart så ser jag det fantastiska i att senare i livet kunna ge mer tid till familj och vänner, men idrotten är också ett mål på vägen som jag vill lyckas med.

Jag snubblade också över en tweet från en bekant där hon uttryckte sig hur mycket hon ångrade vissa val som hon gjort i livet. Jag funderade på om jag ångrar något som gör att jag sitter här nu. Klart att man inte är stolt över allt man har gjort, men det är nog inget jag skulle vilja ändra på. Hade jag inte ådragit mig den här knäskadan så kanske jag aldrig insett hur lite jag faktiskt vet om elitidrott? Men jag tänker inte vänta längre nu i alla fall, det är dags att börja på ruta ett och investera för kunna få ta del av utdelningen 2020.

ID-100215470
*Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s